Omgeving

Omgeving

De omgeving van B&B De Deelhoeve in Ede

Niet alleen kunt u genieten van de natuur rondom onze Bed & Breakfast, ook de omgeving heeft veel te bieden. U bevindt zich dicht bij diverse fiets- en mountainbike routes. Ook wandelaars kunnen in de directe omgeving aan hun trekken komen. In Ede kan een elektrische step worden gehuurd. In Lunteren worden elektrische scooters verhuurd.

Nationaal park De Hoge Veluwe, bekend als de groene schatkamer van Nederland, biedt u ongerepte natuur, historische verhalen, kunst en architectuur. 

Kortom, in de omgeving van onze De Deelhoeve is ontzettend veel te beleven, voor ieder wat wils. Wij lichten er graag een aantal mogelijkheden voor u uit:

Airborne Museum Oosterbeek

Houdt u van geschiedenis en cultuur? Dan is het Airborne Museum iets voor u! In het Airborne Museum Hartenstein ontdekt u wat de militairen in september 1944 meemaakten. Door middel van historische beelden en authentieke voorwerpen leert u alles over de Slag om Arnhem, één van de bekendste veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog. Het museum is gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britten tijdens operatie Market Garden.

Ginkelse Heide en Schaapskooi

Een dagje wandelen in de natuur? De Ginkelse Heide is een prachtig wandelgebied bij Ede. Het natuurgebied staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, afgewisseld met bos. Op de Ginkelse Heide lopen ruim 160 schapen die in de Schaapskooi net buiten Ede hun thuis hebben. De Ginkelse Heide is net als De Hoge Veluwe een plek om u te verwonderen over de schoonheid van het Nederlandse landschap. We mogen als Nederlanders trots zijn op onze natuur!

Kwekerij De Hessenhof

Biologische plantenkwekerij De Hessenhof gelegen op de schale zandgrond tussen Ede en Lunteren is bekend in binnen en buitenland. De kwekerij vermeerdert alle planten zelf en heeft in het seizoen zo’n 2000 soorten op voorraad.

Specialiteiten zijn de Helleborus, winterharde varens en schaduwplanten, kruiden en aromatische planten en droogte minnende en prairieplanten.

Kortom een paradijs voor de tuinliefhebber. En, de koffie staat klaar.

Ouwehands Dierenpark, Burgers’ Zoo en Dierenpark Amersfoort

Aan dierentuinen is in de omgeving geen gebrek! Ouwehands Dierenpark Rhenen is een begrip geworden door de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. Ook Burgers’ Zoo met zijn Mangrove, Bush en Ocean en Dierenpark Amersfoort zijn échte aanraders.

De Deelhoeve

Ontdek de prachtige omgeving. Van De Hoge Veluwe tot de Ginkelse Heide.